27. toukokuuta 2011

Oma koti kullan kallis - Chin koukussa.


Siitä on jo jokunen vuosi, kun Asikaisen Elina laittoi minulle You Tube linkin Japanin Aamutv:n piirrossarjaan. Konami Kanatan anime Chi-kissanpennusta vei sydämeni kuin kuopiolainen kardiologi konsanaan. Enkä ole sitä sen koomin takaisin saanut.Ihastuin ikihyviksi, kun sain Chi's sweet home - Oma koti kullan kallis 1 ja 2 suomennetut sarjakuvat (mangat) pikkuisen Chin seikkailuista. Huomasin, että Kissat kerällä ja Temppukissat ehtivät lukemaan kirjat ennen minua. Mutta niin vastustamaton Chi on, että päätin julistaa omaa innostustani blogissani kuitenkin.


Oma koti kullan kallis alkaa, kun vielä nimetön kissanpentu ulkoilee emonsa ja sisarustensa kanssa ja eksyy. Tippa silmässä luin kuinka pieni pelkää autoja, koiria ja tahtoo niin kovasti takaisin kotiin.
Yamadan perhe löytää sen ja tarjoaa sillee kodin monen kommelluksen jälkeen. Pieni tyttöpentu nimetään Chiksi hauskojen sattumusten seurauksena.

Konami Kanata kuvaa Chitä hyvin todentuntuisesti ja aidosti. On selvääkin selvempää, että hänellä on ollut kissoja ja sen lisäksi hän ymmärtää niitä erittäin hyvin. Kertomus hiekkalaation käytöstä on NIIN TOTTA, että ajattelin lisätä pentupaketteihini ensimmäinen osan Chi-mangaa! Hiekkalaatikon sisällöllä on väliä!

Chi puhuu suloisesti pentua (ei osaa sanoa mm. ässää), mikä vaan "litää ten viehätyttä" ja korostaa pentumaisuutta.


'Äänitehosteet' ovat ratkiriemukkaita! 'Kipikipi' kuuluu/lukee Chin juostessa. 'Hissun kissun hissun kissun' sen hiippaillessa ja 'tep tep' kävellessä. 'Järs järs' kangasta pureskellessa. 'Nuoks' kuuluu kun nukahtava Chi alkaa pilkkiä. 'Riips' ja 'rits' kertovat Chin reisivän farkunlahjetta ylöspäin kuten luovutusikäisen pennun kuuluukin. Oivia sarjakuvaääniä.

Kerronta Chin innostumisesta uusin leluihin on todella elämänmakuinen. Juuri noin silmä syttyy kissanpennulla, kun se näkee pomppivia palloja tai koskee tassullaan rapisevaan paperiin. Samalla tavoin oikeat pennut tavoittelevat korkealla olevia kohteita. Lataavat pomppua ja hyppäävät vain valuakseen takaisin alkupisteeseen. Sitkeästi ne jaksavat yrittää ja saavuttavat ikkunanlautansa, kuten sitkeä Chikin. Pienen takapakein alkaa ystävyys perheen pienen pojan, chikielellä 'Joheen', kanssa. Myös vanhemmat oppivat ajattelemaan kissaksi, kunhan karistavat alun väärät käsityksensä.

Pieneläinhoitajana huokasin syvään lukiessäni Chin käyntiä eläinlääkärissä. Kuinka usein tuo saman olen nähnytkään. Varoituksista ja estelyistä huolimatta omistaja avaa eläimiä täynnä olevassa odotushuoneessa kissansa kuljetusboksin. Kuinkas sitten kävikään. Sirkus on valmis. Chi selviää isäntänsä kanssa tilanteesta suhteellisen pienin traumoin.

Suosittelen lämpimästi Chin seikkailuja kaikille hauskuutuksen tarpeessa oleville. Kissojen ystävät ovat varmasti vallan myytyjä sarjakuvan luettuaan. Konami Kanatan uskomattoman tarkkanäköinen havannointi ja hauskaakin hauskempi huumori osuu niin harrastajaan kuin kasvattajaankin. Tässä on totta enemmän kuin vaan toinen puoli. Tätä on saatava lisää!

1.kuva: Oma koti kullan kallis - Tammi
Muut kuvat: Konami Kanatan englanniksi käännetyistä Chi-mangoista.

Ei kommentteja: