4. lokakuuta 2009

Mitä? Liian terhakka mumpo!


Mumpokissamme Aune 12 ja risat v. terhakoitui päivä päivältä. Ruokahalu lisääntyi ja jopa kuivamuona maistui. (Sitä Aune ei ole syöny pariin vuoteen ikävän ja jo kroonistuneen ientulehduksen vuoksi.) Ruokaa piti kerjätä oikein entisten aikojen tapaan. Lisäksi se alkoi osallistua iltavilliin nuorempien mukana. Hassua valittaa vanhan kissan liikaa pirteyttä :) Huomasin masun olevan hieman tavanomaista löysemmällä ja kylkien hienoisesti kapenevan. Tämä kaikki tapahtui vajaassa kolmessa viikossa.

Ei kun varaamaan aikaa eläinlääkärillemme. Hammaskivi pitäisi poistaa ja samalla katsoa verinäytteitä. Aika saatiin samalle viikolle ja kun kertoilin tilannetta, päädyimme nyökyttelemään yhdessä laajan verenkuvan sekä kilpirauhasarvojen ottamisen puolesta. Edellisestä T4 tuloksesta olikin jo puolisen vuotta. Kukaan ei yllättynyt, kun labrasta tulivat arvot, jotka osoittivat selvääkin selvempää kilpirauhasen liikatoimintaa eli hypertyreoosia! Onpa mumpolla klassiset oireet, totesimme. Thyrazol 5mg 1/2 x 2 ja kontrolli 1kk kuluttua.


Lue lisää tästä kissoille niin yleisestä hypertyreoosista

2 kommenttia:

saila kirjoitti...

No voi mumpokissaa, ei ole hauska vaiva tuokaan :-/ Toivottavasti lääkitys tepsii hyvin ja annostus osuu kohdilleen. t. hypotyreoottinen yökukkuja (ei jaksa lähteä nukkumaan..)

Orifame Senja kirjoitti...

Meillä ollaan erikoistuttu tyreoidea-asioihin. Perheessä on yksi synnynnäinen hypotyreoosi ja yksi mumpokissan kanssa samalla viikolla diagnosoitu hypertyreoosi. Siis ihmisillä :) Kaikkea se thyroksiini tai sen puute teettää :D