7. kesäkuuta 2011

Kesäkeittiöstä Iiris hei!

Tidititti tii, däpätättää tää, diiduu dii (tunnari, nuijat!)

Mä oon Iiris hei. Avasin mun kesäkeittiön jo tossa huhtikuun alussa viime kesänä remontoituihin tiloihin.

Listalla oli aluksi ulkomaanherkkuja. (Eksotiikka rules. Kauppa käy heti ku ruoan nimeen lisää curry, kookosmaito tai almo nature)


Nyttemmin olen siirtynyt enemmän luomuun ja lähiöruokaan. Tuoreeseen ennen kaikkia. Suoritan raaka-ainehankinnat itse, valikoiden. Katson silmällä kuin helmellä.


Näyte keväisestä "parhaiden poiminnasta." Valkkaan aivan omin tassuin, hanpain listan ainekset.


Luomu kun on päivän sana. Hankin lähinnä kauden pörisevii. Mut ryämivät ja juoksevatkin käy. Ilman siipiäkin. Jalkojen määrään katsomatta.

Tässähän on oikein herkkupala tyrkyllä! Kesäkokkaajalle pukkaa kiirettä.
Viälä ku sais beessit kaakelit asennettua.


Iiris, Orifame Irtokarkki. Om. T. Kelahaara.

1 kommentti:

Eve kirjoitti...

Ihana Iiris! <3 <3 <3