15. toukokuuta 2011

Paista päivä, helli Helle (ajankohtaistako)

Elämme aurinkoisia aikoja. Ah auvoa!
Menneet on kinokset ja kaamos. Otamme innolla vastaan kaiken irtoavan d-vitamiinin ja UV-säteet kirjaimeen katsomatta.

Sulevi, Orifame Againstallodds OSH n 22, auringonpalvonnan kokovartalomalli.


Ylhäällä Sule. Katso äiti! Ilman korvaa!
Alakerrassa veli Uolevi, Orifame Animalmagnetism, SIA n 21(22)

Sulevin ja Uolevin on kuvannut omistajansa Merja Hänninen


Kaipuu lämpimään on meillä suomalaisilla kova. Jotkut ovat vannoneet jopa jäävänsä sinne ainaiseksi. Vaan tiedämmekö mitä saamme hellettä halutessamme?
Jokaisena kuumana kesä saamme kokea helteen kavalan puolen. Lehdet kertovat , että helle kiusaa toimistoissa. Helle häiritsee varusmiehiä. Helle vääntää ratakiskoja pilaten VR:n pisneksiä. Helle kiusaa kuin talebani naista.
Helle surmaa vanhuksia ympäri maailmaa monien alueiden kärsiessä tappavan ankarista helteistä. Helle kuivattaa myös jokia, tunkeutuu sairaaloihin, aiheuttaa nestehukkaa, pilaa tonneittain ruokia ja on vastuussa suuresta kotieläinkuolemien määrästä. Helle hermostuttaa joskus myös saksiniekkoja.

Helle synkistää hukkumistilastoja ja kuulema aivot unohtuvat helteellä herkästi narikkaan. Huh hellettä , voi turvotusta todetiin YH:ssä 6/2007.
Joskus helle uhkaa lyhentää mansikan satokautta. Helle vaatii yhä useampia uhreja varoituksista huolimatta. Räjähdysvaarankin helle voi aiheuttaa höyrystämällä bensatkin.
Näinkö karu on totuus kaihoamastamme lämpöaallosta?

Joskus siitä kuulee kirjoitettavan hyvääkin.
Helle houkuttelee asiakkaita huvipuistoihin. Keskisuomalaista ruohonleikkaajaa helle ei hirvittänyt ja alokkaatkin kestivät helteen hyökkäyksen heinäkuussa 2006. Helteet lämmittävät uimavesiä. Helteet vetävät väkeä eläinpuistoon. Helle hellii. Helle tulee. Helpotustakin helteeseen huhuillaan, mutta silti helteet suosivat tapahtumia. Talotkin helle lämmittää.
Nettilääkäärit antavat luvan nauttia helteistä, kunhan huolehdimme riittävästä nesteytyksestä.

Kissat osaavat nauttia ja antaa helteen helliä. Niiden helteensietokyky, ellen sanoisi helteentarve on omaa, lajityypillistä luokkaansa. Annetaan helteen helliä niitä ja nautitaan mekin siitä, JOS sitä nyt tänä kesänä saadaan.

Sukunimensä mukaista kesää odotellen
Senja Helle
PS. Luen ihastuttavaa uutuusmangaa Chi's sweet home 1, Oma koti kullan kallis 1. Tarina pienen Chi-kissan eksymisestä, kodin löytymisestä ja elämästä siellä on vienyt minut mennessään kuin mastiffi iltalenkille. Kirjoitan siitä teille esittelyn (kehustelun) luettavaksi, kunhan saan hääjärjestelyt alta pois. Tiedän, että ette ehkä malta odottaa, vaan rynnistätte ostamaan ko. kirjan itsellenne. KANNATETAAN!
PPS. Toinen osakin on jo ilmestynyt!


Ei kommentteja: