22. helmikuuta 2011

Muumikissoja!
Hei Muumit!

Maa ma ma maa ma maa ma ma maa, paa pa pa paa pa paa pa pa paa paa

HOUSKA, CH Orifame Dirlandaa, iSukkuloiden mama. Rauhallinen ja seesteinen muumikissaemo.

Ei tietokaan peitetyistä huonekaluista, Tuutikin yksin valloittamasta uimahuoneesta saati kaakeliuunissa mesovasta esi-isästä.
Tilalle tarjoilen talvitouhottavia muumikissoja tuvan täydeltä.

Kasvattajan aukoo: Nää on sit niin pidättyväisiä ja esteellisiä.

Houska fetissinsä parissa. -Drool- mihin pesulappu loppuu ja mistä kuolavana alkaa? Tiuhti-muumikissalapsi, Orifame Ilkamoiden, mallioppimassa taustalla.

Tässä sitä saa miettiä jalostustyönsä tulosta.

Tiuhti levolla siihen Nipsun kanssa.
Nipsu rakastaa Houskaa toivottomasti. "Haluaa Houskan omakseen, vaikka kultakolikoilla."

Money talks muumimaassakin.

"Tiuhti (Tofslan på svenska) on pieni, Pikku Myyn kokoinen arka olento (Orifameröhönauru) joka ei luota kehenkään. Se kantaa mukanaan matkalaukkua, jota se ei jätä silmistään. Laukkuun on piiloitettu Mörön himoitsema kuningasrubiini."

Mitä materialismia! Minkä lapsena varastaa, sen vanhana omistaa!

Tiuhti on ehdolla maailman kömpelöimmäksi kissaksi :D Pikku sukkula on aiheuttanut monet hysteeriset naurunremakat liian pitkiksi menneillä tai liian lyhyiksi jääneillä loikilla, jotka lähes poikkeuksessa johtavat lattialle tipahtamiseen. Sen bravuuri on ottaa keittiöstä kauhea vauhti, hypätä liitolennossa sängylle, törmätä seinään ja tipahtaa sängyn ja seinän välistä lattialle.

Kasvattaja onkin pyrkinyt jalostamaan vuodesta 1995 kypärää, ranne- ja polvisuojia vakiovarusteiksi jokaiselle pennulle. Pitäisikö alkaa kiinnittää huomiota myös talvi/sadekelin tassupinnotteisiin, päiväpeitolla pitovoiteisiin ja otsapehmusteeseen seinääntörmäyksen varalta? Kenties myäs turvaliivit? Ah näitä kasvatuksen alati muuttuvia vaatimuksia.

Välihuilia Nipsun kaikussa.

Tiuhti on tippunut pöydältä, penkiltä ja sylistä varmaan sata kertaa ja vain ja ainoastaan siksi että yksi tassu osuukin vahingossa tyhjän päälle. Neiti on kaatanut vesilasin ( tai oikeastaan se on 0,5l imevä kahvikuppi :D ) jo neljä kertaa. Olenkin alkanut suunnitella patenttia, millä kupin saisi pysymään pystyssä, vaikka siihen yrittäisi sukeltaa siampentu.

Selvää uimamaisterilaatua! Swimming Jyväskylään vaan. Taitais olla aineksia sprintteriksi. Tuskin noilla pikasukelluksille matkuria tehdään.
Kas, mutta lapsihan pysyy patterill
a!

Tiuhti on jopa käynyt sukeltamassa vessanpöntössä (kahvikupissa kun ei kastunut tarpeeksi) kun kansi oli kerran unohtunut laskea alas. Neiti tuli pöntöstä yhtä vauhdilla pois kun oli sinne joutunutkin :D

Taitava, erityislahjakkuutta omaava, kehittyvä lapsi.

Tiuhti omaa armottoman pokerinaaman. Katsokaa vaikka. Suloinen, viaton, rauhallinen, kiltti. Ei ku kasinolle kortinlaskijaksi!

Se ei pelaa (eikä loiki) joka pelkää.

Nipsu ja Tiuhti lyövät tassua päälle. Mistä sopivat? Mitä suunnittelevat?

Ehkä tuo on ylävitonen päivän onnistuneista kolttosista. Tai sitten jotain uutta on odotettavissa. Pitäisikö muumikissojenkin sittenkin nukkua läpi talven?

Kuvat ja idea teksteihin Johanna Luusua, muumikissojen omistaja.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihana muumistoori sanovat Loviisalaiset ;-D

Eve kirjoitti...

Ja vaikka Hosse on yhä ihana (Suukkoja, sanoo Myski), niin auwauh! mikä perintöprinsessa! Ja hän ei muka onnistu valokuvissa? Kilinvillat! Musumuiskuja lilaneidin napaan <3 lähettää Muumipappalan henkilökunta.

Anonyymi kirjoitti...

Vain Muumilaakson Nipsulla voi olla noin satumaisen hienot kaksiväriset anturat <3!